Ungdom før og ungdom i dag

Jeg er dessverre ikke verdens beste til å ta vare på kroppen min etter de regler som det sies at er beste måten å ta vare på kroppen på. Jeg er overvektig og har dårlig kondis. Jeg vet jo så godt hvordan jeg egentlig burde ta vare på meg selv, men det er så fristende med andre ting. Hvorfor er det så vanskelig? Hvorfor er det så farlig med sukker og andre ting som smaker godt? Hvorfor kunne det ikke ha vært motsatt? Hmmm det er enkelt å tenke på at man skal, men det er jammen ikke enkelt å utføre det man tenker!

Store

Greit nok at jeg ikke er noen perfekt mann, men jeg har også en del tanker om dagens barn og ungdom. Dagens barn og ungdom som sitter veldig mye foran TV og foran dataskjermer – hvordan holder de seg i form? Er dagens ungdom større generelt enn det «vi» var? Vi var jo ute hele tiden. I dag sies det jo at dagens barn og ungdom må jages UT for å leke og holde seg litt i aktivitet. Men i «våre dager» som barn og ungdom måtte de komme og jage oss inn. Forskjellen er stor på den måten, men slår det ut også på andre måter? Det burde det jo normalt sett gjøre? Men er det noen som har «forsket» og har noen bevis på dette allerede? Jeg skal lete litt på nettet og se hva jeg finner av svar på dette.

Ingenting

Sånn i første omgang så finner jeg ingen konkrete lister eller skriv som sier noe om nettopp det jeg spør om. Men det skulle jo være ganske enkelt å forstå dette da. Dagens ungdommer med kebab, grandiosa pizza og masse ferdigmat mot de for en del år siden med husmanns kost og grønnsaker. Og ikke minst det at de var ute og beveget på seg.

Men jeg skal selvfølgelig ikke påstå noe uten bevis i form av undersøkelser eller forskninger. Jeg er jo ingen spesialist i dette da. Dette er bare tanker jeg har gjort meg sittende foran pc selv. Og sittende her så mye som jeg gjør så har jeg jo blitt ganske makelig anlagt opp gjennom årene. Og med den jobben jeg har hatt i mitt liv så har jo ikke de heller gjort at jeg har blitt så veldig mye mer aktiv annet enn å sitte stille i times vis av gangen.

Bare min mening

Dette at jeg påstår at dagens ungdom er «feitere» enn de som var for en del år tilbake er bare taker jeg selv har. Jeg har ikke funnet noen direkte bevis på dette. Så ta det for det skal være – bare noen tanker og ytringer fra en som sitter og tenker kanskje litt for mye noen ganger foran en pc. Og som tilbringer alt for mange timer alene og dermed får alt for mange timer hver det kan tenkes og gjøres opp mange utrolig rare tanker!

Men du kan jo godt gjøre deg opp dine egne tanker om dette du også dersom du er gammel nok til å ha opplevd begge situasjonene. Kanskje du har vært ungdom selv i en av settingene!