Tanker i livet

Hvor mye tanker er det plass til i et voksent menneskes hjerne?  Det vet jeg jammen ikke om det finnes noe svar på, men det er plass til mange. Og det er plass til mange rare og underlige tanker. Hvor mange ganger har man ikke tenkt slik eller slik og stoppet opp og tenkt – hva var det jeg tenkte nå? Det kan være store forskjeller på tanker og det også inne i samme hjerne. Hvor mange ganger har ikke dine tanker svirret rundt og vært innom store mengder forskjellige temaer i løpet av en periode. Det er mange forskjellige tanker det. Mye kanskje etter hvor man oppholder seg og hva man driver med, men også hva som skjer rundt deg der og da. Og selvfølgelig hvordan din livssituasjon er og hvordan livet ditt er generelt.

Tanker

Du klarer lett å oppfatte dine egne tanker og kun du vet hva de går ut på. Selv om det sies at det finnes tanke lesere så har jeg personlig liten tro på slikt. Jeg vet ikke helt hvordan det skal kunne foregå, men nesten alt er mulig i denne verden så om det finnes slike overnaturlige evner – ja da vil jeg gjerne ha et bevis personlig for dette.

Men hva er egentlig en tanke? Det er jo ikke noe lyd! Ei heller språk i noen form, eller skrift eller trykkbølge eller noe jeg kjenner til i hvert fall – det er jo kun noe som foregår inne i min kropp. Noen påstår at en tanke er en elektrisk impuls fra kroppen til hjernen. Men da burde jo dette kunne styres utenfra også synes jeg dersom det er tilfelle.

I en menneskehjerne så kan det jo finnes mange tanker på samme tid. Jeg har lest et sted at i løpet av en dag så kan et voksent menneske tenke opp mot eller rundt 70 000 tanker. Det er mange tanker det! Tenk deg bare hva kapasitet hjernen din har for å sortere seg gjennom alle de tankene. Men det er vel der det kommer til forskjell på mennesker – noen klarer å sortere bedre og raskere enn andre. Dermed kan det måles forskjellig IQ på mennesker blant annet.

Vanlige tanker

Hva er vanlige tanker å ha i hodet? Selvfølgelig er det alt det som skal utføres på daglig basis. De tankene kommer vel nesten automatisk da det er «bygd opp» siden du var en liten gutt eller jente. Alt dette med å spise, hygiene og husholdnings saker. Men det er vel tanker i hodet på slike små ting som er opplagte også. «Nå skal jeg stå opp», «Nå er jeg sulten», «Nå må jeg på toalettet» og så videre. Alle disse tankene tenker vi jo kanskje flere ganger i løpet av en dag, men de er så vanlige at vi knapt reagerer på dem annet enn å utføre det som tenkes da.

Hmm blir mye frem og tilbake dette her, men det er jammen ikke så lett å forklare dette med enkle ord. Fortsetter senere en gang. Ha en fin dag!