Litt om ulike ting

Det skjer mye rart rundt omkring i verden. Noe er enkelt å snakke om og annet er ikke like enkelt å snakke om dersom man ikke følger med helt til fingerspissene og er totalt oppdatert på alt som skjer i en sammenheng. Jeg tenker da litt på politikk, litt på saker og ting som skjer i sportens verden og litt på enkelte menneskers tankesett i forhold til ting som vi medium mennesker ser på som normale ting.

Ta bare litt av dette som diskuteres rundt omkring i nyhetene nå om dagen og på sosiale medier. Eller ting som spesifikt har skjedd.

Sport

I sportens verden jaktes det konstant på de som forsøker å jukse til seg bedre evner for å vinne noe. Jeg tenker da først og fremst nå på den doping saken som ble avslørt under ski VM i Seefeld i Østerrike tidligere i vinter. Der ble jo flere utøvere arresterte og en av de tatt på ferske gjerning mens han fortsatt hadde en nål sittende i armen for å innføre nytt blod.

Hva er det som får utøvere til å jukse på denne måten? Og så nær alle ansvarshavende i et så stort arrangement! Og de må jo vite at doping jegere vil alltid være på plass på et slikt stort arrangement som et Verdens Mesterskap! Helt utrolig synes jeg, men jeg har heldigvis ikke noen gang vært i en slik situasjon eller blitt så desperat at jeg har tydd til ulovligheter for å forbedre mine prestasjoner.

Under dette ski VM var det fem utøvere som ble arresterte for ulovlig bloddoping. De fem var fra Kazakhstan, Estland og Østerrike. Og det var en av de to fra Østerrike som ble tatt mens han fortsatt hadde en nål sittende i armen. Alle disse fem er blitt linket opp mot den samme legen for ugjerningene. Og nå i etterkant har WADA sjekket blodverdiene og blodpassene til disse løperne og alle er unormale. Men etterforskningen er fortsatt ikke avsluttet, men de må alle regne med en utestengelses dom.

Enkelte mennesker

Det jeg har i tankene nå jeg nevner hvordan enkelte mennesker tenker er det som skjedde på New Zealand nylig. Der var det en terroraksjon hvor flere ti talls mennesker ble skutt og drept under en religiøs seremoni. Jeg vet ingenting om årsaken til hvorfor dette ble gjort enda, men jeg tenker bare på hvordan et menneske eller en liten gruppe mennesker kan få seg til å gjøre slikt? Det er for meg totalt uforståelig. Og etter min mening så skal ikke slike ting skje selv om man ikke støtter det som skjedde under denne seremonien selv om de som deltok der er av en annen religion og oppfatning enn det du selv er.

Politikk

Jeg nevnte så vidt ordet politikk i innledningen på denne artikkelen. Med det så tenker jeg på nettopp dette med mennesker fra ulike religioner i fremmede land. Er det nettopp det at de slipper til for å dyrke sin fremmede religion for hardt i et fremmed land som er så provoserende at det er enkelt mennesker eller grupperinger av mennesker som blir så provosert at slike fryktelige terroraksjoner skjer?

Jeg vet ikke svaret på dette og jeg skal heller ikke utdype dette noe mer i denne omgang, men jeg ville bare lufte tankene som flyr gjennom hodet mitt når jeg så hva som skjedde der «down under».