Fra metaforer til konkret handling

Jeg forsøkte i en tidligere artikkel å beskrive deler av livet mitt i en metafor, om det var vellykket eller ikke – nei det vet jeg ikke noe om. Men det er jo egentlig bare jeg som kan vurdere innholdet, for innhold og budskapet er jo bare noe jeg selv kjenner til – la oss kalle det for fasiten.

Man kan si fasit om man snakker om fortid, den er jo opplevd eller kanskje det er bedre å si levd. Men fremtiden finnes det ingen fasit for, men man kan jo prøve å styre den så godt man kan. Jeg har lært meg å roe ned og se ting i et annet perspektiv enn tidligere, la oss kalle det for livserfaring. To skritte frem og ett skritt tilbake, ja slik tror jeg de fleste liv normalt oppleves og leves.

En sunn kropp er viktig både fysisk og psykisk

Jeg skrev litt om det i min forrige artikkel, nemlig det at jeg vil bli fysisk aktiv igjen. Dette er en tanke jeg har hatt nærmest helt siden jeg sluttet med å trene, så hva er det som stopper meg egentlig? Svaret på det er «meg selv» Pussig men sant, det er krefter i en og samme kropp som jobber mot det man egentlig vil. Pussig og på samme tid litt skummelt, men jeg har bestemt meg for å ta opp kampen og til og med vinne den.

Forebygging av helseproblemer og sykdommer

Det er jo hevet over enhver tvil om at trening og fysisk aktivitet, er en god forebygging mot helseproblemer og sykdom. Dette blir nok den viktigste faktoren for meg, når jeg nå starter opp med treningen min igjen. Jeg ser daglig gjennom mitt yrke mennesker som er syke, og dette er alle kategorier mennesker så klart. Men jeg sier til meg selv mange ganger hver dag «Ta grep og tenk trening og kosthold». Jeg har passert 50 år og det er jo i denne fasen av livet, man virkelig skal ta helsen på alvor.

Fra metaforer til konkret handling
Fra metaforer til konkret handling

Slutte å røyke

På omtrent samme tid som treningen min opphørte, så tok jeg opp en gammel last – jeg startet å røyke igjen. Snakk om å ta mange irrasjonelle valg på kort tid, men slik var det altså. Jeg gikk også fra å være relativt godt trent og slank, til å bli en dårlig trent 45-åring – og for første gang i midt liv begynte også vekten å bli høyere enn ønsket.

Sett opp en aktivitetsplan

Jeg tenkte å kalle det for en handlingsplan, men det blir feil ord- eller navnevalg. Det er jo aktivitet som er målet, så klart en aktivitetsplan er det rette. Men ord og handling er som kjent ikke det samme, og jeg skal bevise for meg selv at ord skal omsettes til handlinger denne gangen.

  1. Røyekutt men snusen beholdes inntil videre
  2. Starte med gåturer, ikke overdrive i oppstarten
  3. Sykling, det samme her som med gåingen – rolige korte turer
  4. Innrømme ovenfor meg selv at formen aldri vil bli som da jeg var ung

Ja da vil jeg bare ønske meg selv lykke til, for livets glade gutter går som kjent solen aldri ned.