Det finnes alltid større og verre problemer…

Løser alkohol noen problemer egentlig der som benytter det som «trøstemiddel» ved situasjoner som er ubehagelige eller som man ikke ønsker å være en del av. Eller så finnes det jo de som strekker seg til enda sterkere stoffer enn bare alkohol. Stoffer og tabletter som jeg ikke har noen kjennskap til så kan dessverre heller ikke utbrede noe særlig rundt tema da alt blir da bare fra hva egentlig alle har hørt eller vet om saken. Men dette med alkohol kan jeg litt mer om, selv om jeg ikke har noen erfaring fra å ha problemer med alkohol. Men jeg har dessverre sett andre som har forfalt på den måten og aldri klart å komme seg tilbake til «livet» igjen.

Utlandet

Som jeg allerede har nevnt så har jeg flyttet til utlandet. Og jeg bor altså i et land med mye mer liberale regler for alkohol, et helt annet syn på alkohol og prisene er også helt forskjellige fra de norske prisene. I Norge skal jo myndighetene ha inn så mye avgifter at de snart «dreper et eller annet for mye».

Men tilbake til det å benytte alkohol som trøstemiddel for problemer. Enten det er personlige problemer, problemer man blir påført eller tilført eller ja nesten hva som helst som gjør at man tør til «flaska». Jeg mener at det er aldri noen løsning. Nesten uansett hva for problemer som oppstår så er det et godt ordtak å tenke på – «Det finnes alltid noen andre et annet sted i verden som har det verre enn deg»

Søker man feil hjelp

Jeg tror det er viktig å tenke seg godt og bedømme ting så godt man klarer dersom problemer oppstår og man i mange tilfeller kunne ønske seg «å havne på flaska». Da er det meget viktig å få de rette situasjonene rundt seg, den riktige hjelpen og så gode venner som mulig til å hjelpe og støtte opp. Og har man først gode venner så er det svært få av de som ikke støtter opp dersom en av sine venner har fått et problem som er av større art.

Og man kan gjøre mye selv ved å la være å oppsøke de plassene der man enkelt kan søke ned å flasken. Kanskje ikke like lett å følge et slikt råd i utlandet, på grunn av tilgangen på alkohol. Her må man ikke på vinmonopolet for å få kjøpt en flaske øl. Den butikken som ikke har øl her er vel kanskje helsekost butikker og slikt. Samt butikker inne i store kjøpesenter. Ellers har et eget stort antall av butikken iskald øl og annen drikke til salgs – så fristelsene kan være store dessverre i en slik sammenheng.

Fortelle om problemer eller ikke fortelle

Hva er det beste man kan gjøre dersom man får et slikt stort personlig problem. Det er av en slik personlig art at det er veldig ubehagelig å fortelle om problemet. Men hva lønner seg å gjøre? Vil man tjene mest på å fortelle det for å få hjelp dersom man begynner å «skli ut på sidelinjen»?

Dette ser ut til å kunne bli en lang artikkel. Så jeg stopper den her og kommer heller tilbake med mer rundt emnet om en stund.