Arbeidsreise i sommer

Avreisen til Norge er booket og værmeldingen ser ikke alt for ille ut. Det er ikke meldt regn i de dagene jeg ankommer i Norge igjen og temperaturen er meldt å skal ligge på like opp mot tjue grader varme. Det er jo ikke veldig varmt, men er vel greit for norske forhold. Og mye bedre enn nederste delen av gradestokken i hvert fall. Jeg håper fortsatt på godt vær i mange uker fremover i Norge. Ikke veldig mye nytt å melde om siden forrige gang, annet enn at jeg har drevet litt research på transport muligheter til og fra der jeg skal arbeide

Flere muligheter

Det er faktisk flere muligheter for hvordan jeg kan transportere med til og fra arbeid i sommer. En mulighet er by fergen og å gå et stykke både før og etter fergen. Det er nok garantert det billigste alternativet, men jeg tror at dette er det alternativet som vil ta lengst tid. Det er nemlig et ganske langt stykke å gå etter ferge turen. La meg kontrollere med google kartet her og nå. Google blir bare stående å jobbe uten å gi meg noe svar nå. Men la meg anslå at det er snakk om et par kilometer da. Og en liten kilometer før fergen så en gåtur på tre kilometer på morgenen og eventuelt i retur på ettermiddagen også. Kanskje aktuelt noen dager hjem igjen for trimmen sin del, men uaktuelt dessverre på morgenen. Har liten lyst til å ankomme arbeid svett og varm og lukte svette hele dagen.

Offentlig transport

Buss blir nok alternativet, selv om det tar en hel time fra avgang til ankomst arbeidsplass. 350 kroner for en honnør månedsbillett var heller ingenting galt med den prisen synes jeg. Feilen er at jeg må bytte buss en gang. Alle disse detaljene må jeg sjekke ut så snart jeg kommer til Norge. Dersom jeg da kjøper et slikt kort har jeg også fri anledning til å bruke bussene i hele fylket faktisk på andre dager og andre tidspunkter enn arbeidsdager og arbeidsreiser. Helt ok ordning i mine øyne.

Siste alternativet er å låne eller leie en bil. Men det vil garantert bli en del dyrere enn forrige alternativet. Så tviler på at det er aktuelt. Det aktuelle må være om jeg kan låne fars bil en og annen dag dersom det skulle være noe spesielt. Eller om jeg skal utføre andre ærende i forkant eller etterkant av arbeidsdagen. Det kan jo skje.

Avtale med arbeidsgiver

Det jeg må gjøre for å få denne transport kabalen til å gå opp, er å gjøre en avtale med arbeidsgiver om litt forskjøvet arbeidstid. Jeg vil nemlig ankomme arbeid noen sent hver dag på grunn av avgangstidene på bussen. Men det tar jeg gjerne igjen på ettermiddagen. Jeg har lite eller ingenting annet som er fast bestemt som skal skje da. Da er det som oftest bare hjem til middag sammen med min far regner jeg med. Som sagt tidligere så både gleder og gruer jeg meg til dette som skal skje i sommer. Det blir spennende og utfordrende. Ha en fortsatt god sommer der ute.