Alkoholforbruket

Nå har jeg skrevet litt om hva jeg har bedrevet i mitt liv i oppveksten oppover i tenårene. Men jeg skrev innledningsvis at jeg skulle skrive litt om både det, samt damer og alkohol. Så jeg skal vri storyen litt denne gangen uten at det kommer til å bli noe veldig utfordrende story av den grunn. Jeg kommer til å holde meg langt innenfor det som er sømmelig så håper det ikke blir for kjedelig å lese.

Alkohol

I min oppvekst ha det vært liten eller ingen kontakt med alkohol. Mine foreldre rørte knapt alkohol. Jeg hadde aldri sett en øl eller brennevins flaske på bordet hjemme under min oppvekst så kan ikke påstå at det var alkohol i hjemmet. Kun ved en fest anledning har jeg sett noen flasker stå åpenlyst når jeg har kommet hjem. Men da var jeg også nær voksen alder eller i hvert fall i slutten av tenårene.

For min egen del rørte jeg ikke alkohol før etter jeg fylte 18 år. Eller det er faktisk ikke 100 % sant. Jeg fant en gang to ølflasker på gulvet i en bil jeg hos en kamerat. De to flaskene snek jeg med meg ut av bilen og tok meg ut i skogkanten faktisk. Der åpnet jeg de og drakk de opp. Jeg husker ikke hvordan det smakte eller hvordan jeg følte meg etter å ha drukket to små pils flasker ganske raskt. Men jeg husker første gangen jeg drakk mer offentlig blant kompiser. Jeg hadde fylt 18 og kjøpte inn en hel kasse øl. En kamerat skulle ha hjemme alene fest og da måtte vi jo ha øl å drikke! Det ble det angret på de neste dagene etter denne festen. For makan til «hangover» har jeg ikke opplevd siden. Men så klarte jeg å helle innpå store deler av en hel kasse øl også da! Første gang jeg drakk og nesten en hel kasse øl ble litt vel mye.

Siden den gangen like etter jeg hadde fylt 18 år og drakk meg full for første gang har jeg drukket mange flere øl. Brennevin har jeg ikke drukket mye av da jeg drikker for fort totalt sett og brennevin går i samme tempo som alt annet. Altså ikke bra kombinasjon mellom meg og brennevin. Men jeg har aldri hatt noen problemer med å styre alkoholen heldigvis. Drikking har det blitt en sjelden gang i ny og ne. Det har kunnet gå mange uker mellom hver gang det ble rørt en flaske øl.

Godt voksen

Nå i godt voksen alder skal jeg innrømme at det har blitt en del mer drikking, men ikke mer enn at det har vært i kontrollerte former. Men jeg har alltid vært en «selskapsdrikker». Altså jeg har aldri sittet hjemme alene og nytt alkohol – drikker kun i selskap med andre.

Etter at jeg ble uføretrygdet og flyttet ut av Norge har det blitt noe mer alkohol da prisene er mer levelige enn i Norge. En iskald øl smaker utrolig godt på en varm dag!